Veelgestelde vragen (FAQ)

Veelgestelde vragen scootmobielen

U bent. als verkeersdeelnemer, verplicht om uw voertuig (dus ook uw scootmobiel) te verzekeren. WA is verplicht, maar All Risk is ook mogelijk. Een verzekerde scootmobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje achterop.

Laat uw scootmobiel regelmatig nakijken, dit garandeert uw veiligheid en comfort. Houdt uw scootmobiel schoon. Als uw scootmobiel buiten staat, dek deze dan af als het regent. Gebruik altijd de bijgeleverde acculader en volg de aangegeven laadprocedure. Onderhoud verlengt de levensduur van uw scootmobiel.

Voor het besturen van een scootmobiel hoeft u geen rijbewijs te hebben. Mocht u echter een tijd niet aan het verkeer deelgenomen hebben dan adviseren wij u wel om een paar rijlessen te volgen. Hiermee kunt u eenvoudig wennen aan het besturen van een scootmobiel en aan de deelname aan het verkeer.

De verkeersregels die voor uw scootmobiel gelden hangen af van waar u met uw scootmobiel rijdt.
Scootmobielen mogen zowel op de rijbaan als op de stoep rijden. Behalve op autowegen en autosnelwegen. Op het fietspad heeft u dezelfde rechtspositie als een fietser, op de stoep heeft u dezelfde rechtspositie als een voetganger. Ter bescherming van voetgangers mag u op de stoep niet sneller dan 6km/h rijden. Op het (brom) fietspad binnen de bebouwde kom mag u tot 30 km/uur rijden. Als u buiten de bebouwde kom rijdt mag u tot een snelheid van 40 km/uur rijden.

Ja, een opvouwbare scootmobiel mag mee in het vliegtuig, mits hij lekvrije, gesloten accu's heeft. Informeer vooraf bij uw luchtvaartmaatschappij naar de mogelijkheden.

Het belangrijkste verschil tussen de typen scootmobielen is de draaicirkel. De draaicirkel van een compacte scootmobiel is kleiner dan de draaicirkel van een middelgrote scootmobiel of grote scootmobiel.
Welke scootmobiel u kiest hangt af van waar u de scootmobiel voor wilt gebruiken. De compacte scootmobiel, met kleinere draaicirkel, is zeer wendbaar en dus eenvoudiger in huis of in kleinere winkels te gebruiken. De middelgrote scootmobiel kan ik grotere woningen, winkels en voor net wat langere afstanden gebruik worden. Met de grote scootmobiel kunt u echt sneller rijden en langere afstanden afleggen.

Voor pech kunnen wij u verder helpen met een pech service. Wilt u hier meer informatie over hebben neem dan contact op via nummer 071-4097171
* Pechhulp is alleen mogelijk in combinatie met een onderhoudsabonnement

Bij de scootmobiel zit een acculader waarmee u de scootmobiel kunt opladen. Wanneer de accu vol is dan stopt de lader vanzelf met laden. Het duurt circa 10 uur om een lege accu op te laden. U dient de laadcyclus niet te onderbreken.

Veelgestelde vragen trapliften

Een traplift is een transportmiddel waarmee u eenvoudig de trap op en af kunt. Een traplift bestaat uit een rail, welke op uw trap geïnstalleerd wordt, en een stoel, welke langs de rail naar boven en beneden glijdt. Eenvoudig in gebruik en zeer veilig.

De werking van een traplift is zeer eenvoudig. Na installatie van een traplift krijgt u uitgebreide instructies over hoe u uw traplift moet bedienen. Daarnaast ontvangt u van Mobigo een uitgebreide handleiding waar u alle gebruiksgegevens in terug kunt vinden.

Ja, er is een voordeel. Een traplift is over het algemeen veel goedkoper dan een lift. De installatie van een traplift is binnen een paar uur klaar. Er zijn voor het installeren van een traplift zelden bouwkundige aanpassingen nodig.

De accu’s worden automatisch opgeladen zodra de traplift op het laadstation staat.

U krijgt bij Mobigo een eindprijs waarin alle kosten opgenomen zijn. Inclusief BTW, installatie en oplevering. U komt nooit voor verassingen te staan.

Veelal wordt verhuizen door het plaatsen van een traplift overbodig. Zodra men een traplift geïnstalleerd heeft is het hele huis weer eenvoudig te bereiken en te gebruiken.

De aanschaf van een traplift heeft niets met leeftijd te maken. Wij hebben zeer jonge en ook zeer oude klanten. En een ieder geniet van het comfort, gemak, de vrijheid en de levenskwaliteit die een traplift biedt.

In principe kan er in een huurwoning ook een traplift geïnstalleerd worden. U dient echter wel uw huurcontract na te kijken of er hierover voorwaarden opgenomen zijn. En wij adviseren ten allen tijde om contact op de nemen met de huurbaas en de installatie te bespreken.

Dat hangt ervan af. Is degene die de rolstoel gebruikt in staat om op te staan en te verzitten dan is een traplift zeer eenvoudig te gebruiken. Wij adviseren natuurlijk wel een 2e rolstoel op de andere verdieping te plaatsen.

Een traplift is zeer eenvoudig in het gebruik. Het enige wat u hoeft te doen is plaats te nemen, uw riem vast te maken en de knop/joystick in de richting te bewegen waar u heen wilt. De traplift komt dan vanzelf in beweging. Zodra u de knop loslaat stopt de stoel automatisch.

Iedere trapliftstoel is inklapbaar. Hierdoor neemt hij minder ruimte in beslag waardoor de trap voor medebewoners of gebruikers normaal te gebruiken is.

Indien de traplift nog boven staat maakt u gebruikt van de afstandsbediening om de traplift naar u toe te halen. U kunt dan vervolgens plaats nemen op de traplift en deze verder gebruiken.

Ja, alle andere mensen kunnen normaal gebruik van de trap blijven maken na installatie van een traplift.

De duur van de rit is afhankelijk van de lengte van de rail. Voor een normale rechte trap kunt rekening houden met 1 tot 2 minuten.

Nee, het geluid dat van de traplift komt is minimaal. Daar hebben uw buren absoluut geen last van.

Afhankelijk van hoe intens u een traplift gebruikt en de accu oplaadt kan deze tot 4 jaar mee gaan.

Ja, een traplift is eenvoudig te onderhouden. In principe hoeft u, als u jaarlijks onderhoud laat uitvoeren, zelf geen onderhoud aan de traplift uit te voeren.

Een traplift werkt op accu’s die via het elektra netwerk opgeladen worden. Indien nodig moet er een stroompunt naar de traplift getrokken worden.

De traplift wordt via een motor onder de stoel aangedreven. Op de rails bevindt zich een tandheul. Over deze tandheul loopt een tandwiel heen waarmee de stoel aangedreven wordt.

De traplift wordt gewoon over de vloerbedekking heen geïnstalleerd. Deze kan blijven liggen.

Indien u van een woning waar u een rechte traplift heeft naar een huis met een identieke trap verhuist kan de traplift herplaatst worden. Wel zal de rail op maat aangepast moeten worden. Verhuist en naar een woning met een compleet andere trap dan hangt het van de stoel van de traplift af of deze op een nieuwe andere rail past. Of u de traplift mee kunt nemen is dus echt afhankelijk van de traplift die u nu heeft.

Ja, u kunt voor het aanschaffen van een traplift gebruik maken van de WMO of het PGB. Laat u goed informeren over de mogelijkheden bij u in de gemeente.

Veelgestelde vragen sta-op fauteuils

Voor het geval u moeite heeft met opstaan adviseren wij altijd een relaxfauteuil met sta-op mechanisme. Hierdoor kunt u altijd moeiteloos en veilig gaan zitten en opstaan. U hoeft alleen maar op de bediening te drukken om de stoel naar boven of beneden te laten gaan. Hierdoor neemt u eenvoudig plaats, zonder een mogelijk risico van vallen.

Niet iedereen is even groot. Goed zitten betekent passend maatwerk. Daarom heeft Mobigo.nl sta-op-fauteuils in verschillende maten. Of u nu 1.50 bent of 1.92 er is een fauteuil die bij u past.

Deze stoel helpt u met opstaan. Het is een relaxfauteuil met een motor eronder die u met één druk op de knop rechtop helpt. Ook zitten kan eenvoudig door de fauteuil weer te laten zakken. Daarnaast zijn alle sta-op fauteuils relaxfauteuils. U kunt er ook heerlijk met uw benen omhoog in zitten of slapen. Ook zijn al onze relax en sta-op fauteuils stoelen waarin u heerlijk tv kunt kijken.

Ja, daarvoor zijn deze fauteuils bij uitstek geschikt. Omdat u gedurende langere tijd heerlijk met uw benen omhoog kunt zitten. Vaak adviseren huisartsen dit voor vermindering van vocht in de benen.